Plagron Bat Guano – Kaj je, sestava, kako ga uporabljamo

Mnogi kmetovalci že poznajo netopirjeve iztrebke kot izvrstno gnojilo, zato vam bomo predstavili Grinšot Plagron Bat Guano. Iztrebki netopirja ali bat guano je gnojilo, katero ima običajno veliko Fosforja (P) in Kalija (K). Sicer obstaja tudi bat guano ki je zelo bogat z Dušikom (N) vendar danse ne bomo govorili o takem guanu. Danes bomo dali poudarek na guano z mnogo Fosforja in Kalija.

Plagron Bat Guano – Kaj je

Plagron Bat Guano

Iztrebko netopirjev, kateri se nahajajo v Plagron Bat Guano, so pobrani iz neokrnjenih nahajališč tega netopirjevega gnojila. Velja za enega najboljših dodatkov ali gnojil na tržišču. Je najbolj uravnoteženo gnojilo, kar ga lahko najdemo v naravi, saj nima dodatkov mineralnih soli. Zanj je značilno, da omogoča zdravo rast rastlin in bujno cvetenje. To naredi tako, da izboljša življenje mikroorganizmov v zemlji ali substratu. S tem pa podpira zdrav razvoj koreninskega sistema vseh rastlin. Plagron Bat Guano zagotovi tudi odličen vonj in okus gojenih rastlin. S svojim delovanjem zagotovi zdrave rastline tako v fazi cvetenja kot v fazi rasti. Rastlinam pomaga, da si ojačajo imunski sistem in si s tem dvignejo odpornost. Rastline postanejo odporne na škodljivce, bakterije in tudi plesen.

Sestava Plagron Bat Guano gnojila

Bat Guano podjetja Plagron je v osnovi N:P:K gnojilo, katero ima razmerjgnojilo Plagron Bat Guano vreča 50 le 3:15:14. Takoj opazimo da je Fosforja in Kalija okvirno 3 krat več kor Dušika in prav to je lastnost netopirjevega gnoja. Narejeno je iz gnoja netopirjev, gnoja morskih ptic ter ekstrakta sladkorne pese imenovanega vinasse. Vinasse je stranski prodikt, kateri nastane v sladkorni industriji s predelavo sladkornega trsa ali sladkorne pese.

Podrobna N:P:K sestava je naslednja:

  • 4% skupni dušik (N)
  • 4% od tega organski dušik
  • 16% vodotopni fosforjev pentoksid (P2O5)
  • 3% vodotopni kalijev oksid (K2O)

Kako uporabljamo Bat Guano Plagron

Če Plagronon Bat guano uporabljamo na prostem, uporabimo eno 20 kg vrečo in ga posujemo na 100 m2 površine. Lahko ga tudi vkopamo ali zmešamo z zemljo.

V substratu ali v zemlji za gojenje rastlin uporabimo 5 kg Guana na 100 l zemlje. Tega vmešamo že med pripravo zemlje. Če želimo, da se mikroorganizmi v substratu hitreje oživijo, posode z mešanico zalijemo z vodo. (1)

Ostali viri: