Strokovni teambuilding za boljšo komunikacijo v timu

Teambuilding ideje vključujejo zabavni teambuilding in strokovni teambuilding. Strokovni teambuilding za boljšo komunikacijo v timu, prinaša tako za zaposlene, kot za vodilne delavce, mnoge koristi. Zabavni teambuilding poteka na bolj sproščen in zabaven način, medtem ko strokovni teambuilding resneje posega v razvojne procese skupine. Teambuilding ideje za strokovni teambuilding dogodek, so odvisne od potreb in želja naročnika dogodka, vedno pa vsebujejo razne delavnice in stimulirane situacije, ki jih morajo udeleženci reševati. Cilji družabnih iger, ki se odvijajo na teambuilding dogodkih, so različni od podjetja do podjetja, a cilj podjetja je vedno motivacija zaposlenih, motivacija za delo in motivacija za uspeh.

teambuilding ideje

Teambuilding ideje strokovnega teambuildinga vsebujejo pomembne vsebine

Strokovni teambuilding poteka v nekoliko bolj resnem okolju in organizacija poslovnih dogodkov, kamor so vabljeni zaposleni, je zelo pomemben del vodenja podjetja. Na strokovnem teambuildingu zaposleni preko delavnic in vodenih simuliranih situacij, spoznajo mnoge pomembne vsebine. Zaposleni se na delavnicah učijo ustvarjalnega reševanja problemov, naučijo se spoštovati in razumeti razlike med ljudmi in spoznavajo kako deluje delo v timu. Skozi stimulacijske vaje spoznavajo kako mora potekati uspešna komunikacija med zaposlenimi in kako naj obvladujejo konflikte v skupini. Teambuilding ideje na teh strokovnih srečanjih, naj vedno poda in vodi le strokovno usposobljena oseba, ki razume psihologijo timskega dela in razume procese dela. Za vodstvo je zelo pomembno, da zaposleni vedo kaj so cilji podjetja ali cilji družbe, zato so tudi cilji družabnih iger podrejeni ciljem družbe.

teambuilding ideje

Kaj je pomembno pri izvedbi strokovnega teambuildinga?

Pri izvedbi strokovnega teambuildinga je izjemno pomembno komuniciranje in diskusija med zaposlenimi, saj če je diskusija pravilno in strokovno vodena, lahko pričakujemo največji efekt. Strokovni teambuilding dogodek se organizira tudi z namenom, da zaposleni, ki delujejo v timu, spoznajo kje so še njihovi skriti potenciali, kako lahko še izboljšajo svojo učinkovitost in delovanje za doseganje ciljev. Podjetja, katerih delo in rezultati so odvisni od timskega dela, zelo pogosto investirajo v teambuilding ideje, ki njihove zaposlene na strokoven način stimulirajo in motivirajo za boljše doseganje ciljev v podjetju. Načelo pri izvedbi strokovnega teambuildinga je predvsem ta, da udeleženci od delavnice odnesejo veliko več, če je v procesu udeleženih čim več čutil. Največ se naučimo iz celostne izkušnje, zato je zelo pomembno, da zaposleni na delavnicah pridobijo znanje z gledanjem, poslušanjem in pridobivanjem izkušenj.

Viri:

Siegmund Cora, Moč pozitivnih misli