5 wordpress spletnih strani, ki maksimalno upoštevajo SEO pravila

V današnjem članku vam bomo predstavili 5 wordpress spletnih strani, ki maksimalno upoštevajo SEO pravila. To pomeni, da je bila pri vseh člankih uporabljena pravilna seo optimizacija za wordpress. Pri optimizaciji wordpress strani, moramo upoštevati vsa seo navodila, če želimo, da se naš članek prikaže visoko v spletnih brskalnikih.

Opisali bomo članke, ki so bili napisani na naslednje ključne besede: božična večerja, božično pecivo, razstrupljaje jeter, pust in velika noč. Vsi članki so bili napisali približno ob istem času, imajo različne iskalne volumne, različno dolgo vsebino in so tudi zelo različno uvrščeni na spletu. 

Dodatne informacije za SEO optimizacijo wordpress spletnih strani, boste našli v prispevku Kaj vse mora vedeti SEO pisec besedil, da pride na prvo stran Googla.

Seo optimizacija za wordpress članka božična večerja

seo optimizacija za wordpressČlanek na ključno besedo božična večerja je bil napisan pred kakšnim letom. Ves čas pregledovali in ponovno optimizirali kjer je bilo potrebno. Blog zapis o božičnih receptih ima čez 5500 besed, to pomeni da je članek dolg in je zato še bolj pomembno, da je pregleden. V naslovu H1 smo po SEO pravilih vključili ključno besedo božična večerja.

V naslov smo dodali tudi spremenljivko, to pomeni, da smo v naslov članka vključili naslednje besedilo: Božična večerja 2019! Naslednje leto bomo naslov popravili in napisali Božična večerja 2020. Tako bo članek pripravljen na božične praznike naslednje leto in to na isto ključno besedo.

Glede na to, da smo pri pisanju članka maksimalno upoštevali vsa SEO pravila, je članek tik pred prazniki trenutno na tretjem mestu v Google iskalniku.

Kako smo optimizirali blog zapis božično pecivo?

Članek na ključno besedo božično pecivo, je isto napisan na wordpress strani unisvet.si. Čeprav je članek napisan v istem času, kot članek božična večerja in smo pri njem upoštevali ista SEO pravila, ta blog zapis ni uvrščen tako visoko. Članek ima 4500 besed, se pravi da ima 1000 besed manj.

optimizacija članka božično pecivoTrenutno je uvrščen na osmo mesto, kjer vztraja že nekaj časa. Tudi v tem članku smo v naslovu uporabili besedilo, kamor smo vključili besedo najboljši recepti za božične sladice v letu 2019.

Tako smo že v H1 naslovu uporabili spremenljivko, to pomeni letnico 2019, ki jo bomo naslednje leto spremenili. Spremenljivko smo uporabili tudi v naslovu H2, kamo smo zapisali: Božično pecivo v letu 2019!

S tem je pravilno optimiziran članek na wordpress strani, pripravljen, da ga nadgrajujemo v naslednjem letu.

SEO optimizacija blog zapisa razstrupljanje jeter na wordpress strani popolnaprehrana

Članek na ključno besedo razstrupljanje jeter, je pravilno SEO optimiziran in ima iskalni volumen 480. Članek je napisan na wordpress strani popolnaprehrana.si in je trenutno na 15 mestu v Google iskalnikih. Blog zapis, v katerem smo zapisali nasvete o naravnem razstrupljanju jeter, ima trenutno okoli 3000 besed, vendar ga še vedno dopolnjujemo. V tem članku smo v naslovu H1 uporabili ključno besedo razstrupljanje jeter, prav tako smo jo uporabili v naslovu H2. V nadaljevanju smo najprej uporabili dva H3 naslova in sicer:

optimizacija ključne besede razstrupljanje jeterV obeh H3 naslovih smo namerno uporabili sopomenko čiščenje jeter, saj ima večji iskalni volumen, kot ključna beseda razstrupljanje jeter. Ključna beseda čiščenje jeter ima iskalni volumen 1600, PD ima 62 in SD 37. Če v Google iskalnik odtipkamo besedo čiščenje jeter, najdemo članek razstrupljanje jeter na 24 mestu. V podnaslovu H3, ki smo ga poimenovali kura za čiščenje jeter, smo uporabili naslednje H4 podnaslove:

  • Ognjič za razstrupljanje jeter
  • Kura za čiščenje jeter z olivnim oljem in jabolčnim kisom
  • Kura za razstrupljanje jeter z žvrkljanjem olja

Nadaljevali smo z podnaslovi H3 in H4, kjer smo podrobno opisali zelenjavo, sadje in zdravilna zelišča za razstrupljanje jeter.

Da bi še boljše razumeli kaj je SEO in kako se pišejo besedila za SEO optimizacijo, preglejte še 5 prikazov kako se izvaja SEO optimizacija.

Seo optimizacija za wordpress zapis na ključno besedo pust

Ključna beseda pust ima iskalni volumen 2400, ljudje to besedo razumljivo največ tipkajo v mesecu januarju in februarju. V H1 naslovu smo izpustili  ključno  besedo pust. Namesto tega smo uporabili besedo pustne povorke v letu 2020 in besedilo slastne pustne jedi. V podnaslovu H2, smo uporabili ključno besedo in tudi spremenljivko; pust 2020 v Sloveniji.

S tem je članek namenjen praznovanju pusta v letu 2020 in nadalje pripravljen za naslednje leto. Podnaslov H3 smo podelili naslovu tradicionalne pustne povorke v Sloveniji. Nadaljevali smo z naslednjimi H4 podnaslovi:

  • Mednarodni pustni karneval na Ptuju – kurenotovanje
  • Laufarija v Cerknem
  • Dreženski in Ravenski pust

V podnaslovih H3 smo podrobno predstavili najpomembnejše pustne karnevale v Sloveniji. Nadaljevali smo z opisom pustnih jedi, podelili smo jim naslov H2: Tradicionalne pustne jedi. Dodelili smo jim naslednje podnaslove H3:

  • Najboljši pustni krofi
  • Flancati – nepogrešljivi pri pustnem rajanju
  • Ocvirkovka ali špehovka – recept za pust 2020

V podnaslovih H4 smo podrobno opisali recepte za pustne krofe in flancate.

Optimizacija članka na spletni strani unisvet – velika noč

Ključna beseda velika noč, ima iskalni volumen 4400. To besedo ljudje tipkajo v času pred praznikom, v mesecu aprilu. Seo optimizacija za wordpress blog zapis velika noč, upošteva SEO pravila. V naslovu H1 smo uporabili spremenljivko in smo napisali: praznovanje velike noči 2020. To pomeni, da bo članek aktualen tudi naslednje leto, spremenili bomo samo letnico.

V uvodu smo uporabili naslov H2 in sicer: Kdaj je velika noč 2020 in kako izračunamo datum praznovanja? Tukaj smo se bolj podrobno posvetili pomenu in simboliki velike noči in kako skozi leta izračunavamo datum praznovanja.

Podnaslov H3 smo uporabili za besedilo: Katere velikonočne jedi pripravimo za žegen? Tukaj smo opisali jedi, ki jih pripravljamo v času praznovanja velike noči. V podnaslovu H4, smo podrobno opisali simboliko velikonočnih jedi. Nadaljevali smo spet z naslovom H2, ki smo mu dali besedilo: Barvanje pirhov za veliko noč 2020. Tudi tukaj smo uporabili spremenljivko, kar pomeni, da bomo zapise o barvanju pirhov uporabili tudi naslednje leto.  V iskalniku Startpage.com Search, ki ga običajno uporabljamo za preverjanje pozicij naših člankov, je žal blog zapis velika noč daleč zadaj, če pa iščemo ključno besedo velika noč 2020, ga pa najdemo na šestem mestu.

Več o temi seo optimizacija za wordpress si oglejte v naslednjem videu: