Spletna prodaja affiliate v Sloveniji (primeri partnerskega programa na treh spletnih straneh)

spletna prodaja affiliate
SPLETNA PRODAJA AFFILATE MALINCA!

Spletna prodaja affiliate, ali partnerski program, je v svetu že dolgo uveljavljena praksa prodaje. Slovenska scena je bolj žalostna, strokovnjaki pravijo da je slovenski trg premajhen, da bi se dalo kaj zaslužiti s prodajo preko affiliate programa. Vendar sem se jaz vseeno odločila da poskusim. Že pred leti sem žal izbrala stranko, ki je ponujala partnerski program in je kasneje prodala spletno trgovino.

S tem so tudi ukinili partnerski program in vse naše delo je bilo zaman.Sicer moj mentor pravi, da je to izkušnja iz katere smo se nekaj naučili, a meni je še vedno škoda časa za to. 4 najpomembnejše točke preden se zapodite v spletno prodajo, si preberite na povezavi.

Spletna prodaja čez Amazon

Spletna prodaja affiliate me je še naprej zanimala, zato sem poiskala drugega ponudnika, sicer pa tujina, za affiliate prodajo preko interneta najpogosteje priporoča prodajo čez Amazon. Številni Slovenci, ki prodajajo na Amazonu in, ki na svojih spletnih straneh, pojasnjujejo kako deluje Amazon, pravijo, da se preko affiliate prodaje, da še najboljše zaslužiti s prodajo preko Amazona. Podrobnejši tečaj za amazon prodajo, kaj prodajati na amazonu in predvsem kako prodajati na amazonu, najdete na povezavi.

Nadaljevanje spletne prodaje s pomočjo slovenskega dobavitelja Malinca

Tokrat sem izbrala spletno trgovino Malinca, ki je že vrsto let izbrana kot najboljša slovenska spletna trgovina. Izbrala sem dobro, saj je delo s temi dekleti resnični užitek. Prodajo izdelkov preko affiliate ponujam preko treh spletnih strani: futr.si, unisvet.si in popolnaprehrana.si. 

Spletna prodaja affiliate

Preden predstavim primere iz prakse, kako deluje affiliate program, še nekaj besed o tem, kaj sploh je affiliate. Affiliate marketing ali partnersko trženje, je preprosto povedano dogovor med lastniki spletne trgovine in neko spletno stranjo, ki v svojih objavah trži njihove izdelke. Lastnik spletne trgovine za prodane izdelke plača določeno provizijo za vsak prodan izdelek.

V Slovenji partnerski program ni preveč dobro razvit, v tujini pa je to že kar uveljavljena praksa prodaje na spletu. Kakorkoli, jaz sem se odločila da poskusim prodajati na slovenski sceni, predvsem tudi zaradi tega, ker ne govorim dobro angleško. Odločila sem se za spletno trgovino Malinca in do sedaj sem ugotovila, da se vsekakor da kaj zaslužiti, a seveda samo v primeru, da se pač dela.

Kako poteka Affiliate spletni marketing na spletni strani unisvet.si?

affiliate program unisvet.siSpletna stran unisvet.si je precej mlada spletna stran in na njej pišem predvsem o zdravem načinu življenja, predstavljam zelišča, raziskujem recepte in podobne zanimive stvari. Ker spletna stran sama po sebi seveda ne prinaša denarja, pač pa je samo strošek in delo, sem se odločila, da poskusim s spletno stranjo kaj zaslužiti. Odločila sem se za dve poti: Google AdSense in affiliate partnerski program. Preden sem se tega lotila, sem bila prijazno opozorjena, da naj ne pričakujem preveč in da me čaka veliko dela. Kot večni optimist, sem se vseeno lotila in kmalu ugotovila….da me čaka veliko, veliko dela.

Če ste v spletnem marketingu šele začetnik, si preberite še Kaj je spletni marketing.

Unisvet.si, je mlada spletan stran, kar pomeni, da na njej še ni veliko člankov, posebej pa ne takšnih, ki bi bili uvrščeni visoko na spletu. Zato je bila moja prva naloga napisati nekaj kakovostnih besedil in to na ključne besede, ki so zanimive za slovenski trg. Napisala sem cel kup člankov, nato pa me je čakala druga naloga in sicer te članke nekako spraviti na prvo stran Google.

Med prvimi večjimi članki, ki imajo tudi iskalni volumen na 1000, je članek božična večerja. S tem člankom sem se kar nekaj časa trudila, da sem ga spravila na prvo stran…sedaj je sicer tam, a ne vedno na prvem mestu. V vse članke sem seveda prilepila tudi Malincine izdelke in dokler članki niso bili visoko uvrščeni, tudi prodaje ni bilo in s tem tudi provizije ne!

Naslednji večji članek je bil recepti za božično pecivo, ki sem ga tudi nekako spravila na prvo stran Google. Tudi v tem članku delujejo reklame in seveda ponujam tudi izdelke Malince. V mesecu decembru ima spletna stran dober obisk, predvsem zaradi članka božična večerja in božično pecivo. Moj cilj je seveda ta, da imam čim več člankov uvrščenih tako visoko.

Partnerski program na spletni strani popolnaprehrana.si

affiliate program popolnaprehrana.siSpletna stran popolnaprehrana.si, je tako kot pove že naslov, namenjena zdravi prehrani. Na tej strani pišem nekaj več kot eno leto, zato še nimam odmevnih člankov, ali takšnih na prvi strani. Na popolniprehrani sta zanimivi dve strani in sicer jedi na žlico in tradicionalne slovenske jedi. To sta novi strani, za katere sem se odločila zato, ker enostavno rada raziskujem in preizkušam stare recepte. Oboje lahko porabim tudi za affiliete prodajo, seveda pa imam tudi tukaj isto težavo kot pri ostalih spletnih straneh!

Enostavno imam premalo člankov na prvi strani Google! Seveda se ves čas trudim to spremeniti, saj bom samo na ta način z affiliete kaj zaslužila. Največ prodaje preko partnerskega programa, sem imela s člankom razstrupljanje jeter, ki ga zaenkrat oglašujem še na družabnih omrežjih, saj se giblje nekje okoli 20 mesta na Google.

Kako deluje Malincin affiliate program?

Malincin affilate programMalincin affilate program je namenjen vsem ki želijo služiti na spletu, ali bolje rečeno služiti od doma! Pridružijo se lahko pravne osebe ali fizične osebe, vsi pa imajo provizijo 10% na prodane izdelke. Njihove izdelke oglašujemo na svojih spletnih straneh, na Facebook ali na drugih družabnih omrežjih.

Ko se povežemo na njihov partnerski program, dobimo svojo Malinca affiliate povezavo. Kadar naključni obiskovalec klikne na izdelek, ki ima affiliate povezavo, program beleži da je bil obiskovalec ali kupec, usmerjen z naše spletne strani. Če obiskovalec opravi nakup, program to zabeleži in takoj zaslužimo provizijo 10%.

Spletni brskalnik hrani informacijo obiska 60 dni, kar pomeni, da dobimo provizijo tudi v primeru da stranka opravi nakup šele dva meseca po prvem obisku v spletni trgovini. Pri Malinci zasluženo provizijo izplačujejo enkrat na mesec, najnižji znesek izplačila je 30€. Če v enem mesecu nismo toliko zaslužili, se provizija prenese v naslednji mesec.

Ko želimo dobiti denar, pošljemo zahtevek za izplačilo in izstavimo račun. Namesto gotovine lahko tudi naročimo Malincine izdelke in se provizija odšteje od plačila naročila. Jaz zahtevam izplačilo ko dosežem znesek 50€, v mesecu decembru pa sem zaslužnih 70€, uporabila za nakup božičnih daril pri Malinci.

Spletna prodaja affiliate na spletni strani futr.si

partnerski program futr.siSpletna prodaja affiliate na spletni strani futr.si, je bila moj učni poligon. Futr.si je moja prva spletna stran in tam je nekaj člankov, ki jih sedaj po treh ali štirih letih, prav težko pogledam. Največji in najdaljši članek na tej strani je blog zapis kako shujšati.

Članek je že dolgo na prvih straneh Googla, včasih malo pozabim nanj in malo pade, a večinoma se drži prvih pet mest. V tem članku imam največ produktov za partnersko prodajo, saj je članek tudi najdaljši. Tudi pri spletni strani futr.si veljajo ista pravila kot pri ostalih spletnih straneh.

Če se ne dela, ni zaslužka! Moj zaslužek z affiliate ni velik, a sem ga vseeno vesela, saj z njim malo izboljšam svojo pokojnino. Poleg tega me pisanje in urejanje mojih spletnih strani zelo veseli…to je moj hobi, ki bo mogoče kdaj postal dobra tržna niša. Vsekakor je tole delo za potrpežljive ali pa za ljudi, ki imajo veliko mrežo spletnih strani in veliko člankov uvrščenih na prva mesta.

Vsekakor se z affilet programom da zaslužiti tudi v Sloveniji, sicer s tujimi affilieti nimam izkušenj in tudi veliko ne zasledim na spletu. Naj zaključim tale članek! Affiliate program Malinca super deluje, treba je pač delati, imeti članke na prvih straneh in uspeh je tu!

Spletna prodaja affiliate:

Uporabljeno besedilo: spletna prodaja affiliate, partnerski program Malinca